Collectiviteitskorting zorgverzekering blijft tot 2023 mogelijk

Naar verwachting zal op zijn vroegst op 1 januari 2023 de collectiviteitskorting op de basispremie verdwijnen. De wet kan niet direct worden bijgesteld, hier zal nog enige tijd overheen gaan. Op dit moment is de collectieve korting nog gewoon voor iedereen toegankelijk. Hoogstwaarschijnlijk kan er dus nog twee jaar volop geprofiteerd worden van de collectieve korting op de zorgpremie. De komende tijd zal het overzicht met collectieve kortingen op de zorgpremie voor 2021 worden bijgehouden. Je vindt dan een totaaloverzcht van mogelijke collectieven op deze site.

Er is de laatste tijd veel om collectiviteitskorting op de zorgverzekering te doen. Tamara van Ark, minister van medische zorg, gaf aan dat mensen hun zorgpolis op een overzichtelijke en eerlijke manier moeten kunnen vergelijken op prijs en inhoud. De prijzen voor dezelfde polis zouden kunnen verschillen. Omdat iemand die bijvoorbeeld niet profiteert van de collectiviteitskorting meer zou kunnen betalen.

Collectieve zorgpremies vergelijken

Het blijft toch vervelend als je meer voor je zorgverzekering betaalt dan mensen die al profiteren van kortingen. Of dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit kunt zijn. Vandaar dat wij zorgverzekeraars onder elkaar hebben gezet zodat jij de kortingen op zorgpremies gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Als je hier gebruik van wilt maken bekijk dan de collectieve kortingen zorgverzekering.

Collectiviteitskorting aanvullende zorgverzekering blijft ook ná 2023

Na de invoering van de nieuwe wet kunnen zorgverzekeraars nog wel collectiviteitskortingen geven op aanvullende verzekeringen. Het is namelijk zo dat de aanvullende verzekering niet onder de Zorgverzekeringswet valt en geen maximumpercentage voor collectiviteitskorting kent. Volgens van Ark blijft er hierdoor ruimte genoeg om zorginhoudelijke afspraken te maken met bijvoorbeeld de werkgever, gemeente, vakbond, sportvereniging enz. Ook na 2023 blijft het dus waardevol om de collectiviteitskortingen op de aanvullende verzekering met elkaar te vergelijken. Wij zullen je blijven helpen door de beste kortingen overzichtelijk weer te geven. Je kunt de kortingen blijven vinden onder collectieve kortingen zorgverzekering.

 

 

 

 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl