Collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering 2021

De collectiviteitskorting is ontstaan door bepaalde afspraken tussen verzekeraars en bepaalde groepen. Hierdoor wordt het mogelijk om een premiekorting te ontvangen door je aan te melden bij een collectief. Vanaf november 2020 worden de exacte premies bekend gemaakt van elke zorgverzekeraar.

De grootste voordelen van een collectieve zorgverzekering

Zorgverzekering via het collectief

Voor de basisverzekering ontving je in de voorgaande jaren soms wel 10% collectiviteitskorting. De korting vanaf 2021 veranderd naar maximaal 5% op jouw basisverzekering. Wel zo fijn natuurlijk aangezien je dan jaarlijks een bedrag bespaard die je kunt uitgeven aan andere leuke activiteiten!

Bespaar op jouw kosten

Op dit moment maakt 64% van de Nederlanders gebruik van een collectieve zorgverzekering. Daarnaast stijgt de zorgtoeslag met €59,- per jaar dat is fijn nieuws! Je krijgt dus een maandelijkse premiekorting en de zorgtoeslag stijgt. Win-win situatie!

Eigen dekking kiezen

Vaak sluiten de dekkingen al aan naar jouw persoonlijke wensen tijdens het afsluiten van een collectieve zorgverzekering. Je valt immers in een doelgroep die bijna dezelfde dekking nodig heeft. Hierdoor ben je goed gedekt voor diverse situaties. .

De collectiviteitskorting blijft tot 2023 van kracht

Het aantal collectieven zal de komende jaren afnemen aangezien er minder collectieven zullen worden aangeboden. Maar niet getreurd, op onze website kun je snel en eenvoudig de beste collectieve zorgverzekering vergelijken en profiteer meteen van de premiekorting!

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl