Basispakket zorgverzekering volgend jaar uitgebreid

zorgcollectiefIn 2018 wordt het basispakket in de Nederlandse zorgverzekering uitgebreid. De Tweede Kamer gaat dit voorstel volgende maand bespreken. In dit zogenaamde jaarlijkse pakketbesluit worden geen behandelingen geschrapt. 

Ruimere vergoeding voor artrose patiënten

Voor artrosepatiënten wordt het beter: zij kunnen vanaf volgend jaar de eerste 12 behandelingen van oefentherapie declareren. Dat kan binnen de basisverzekering zonder daarvoor een eigen bijdrage te leveren. Artrose is een reumatische aandoening waar bijna 8% van de Nederlanders aan lijdt. Het merendeel daarvan (85%) ervaart dagelijks pijn. De oefentherapie is een alternatief voor wanneer medicatie niet helpt. 

Ziekenvervoer

Er komt een vergoeding voor ziekenvervoer bij volgend jaar in het basispakket voor oncologie patiënten die een immuuntherapie krijgen in hun behandeling.Dit alles maakte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, onder leiding van demissionair minister Schippers, bekend. 

Zorgpremie 2018

Het is nog niet bekend wat de basispremie gaat worden volgend jaar en of deze gaat stijgen. Het is bekend dat veel zorgverzekeraars door hun reserves heen zijn. VWS  geeft aan dat de zorgkosten volgend jaar gaan stijgen. Dit alles maakt de kans groot dat de zorgpremie in 2018 toch zal gaan stijgen. 

Terug naar nieuws lijst
Zorgpremiekorting.nl