Vergoeding aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende verzekering wordt zorg vergoed die buiten het basispakket valt. Veel zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende pakketten. Met een aanvullend pakket kan onder andere de volgende zorg worden vergoedt:

 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Kraamzorg
 • Geneesmiddelen
 • Stoppen met roken
 • Zorg in het buitenland
 • Optische hulpmiddelen
 • Gehoor hulpmiddelen


Aanvullende verzekering fysiotherapie

Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is aan te raden bij gewricht- en spierklachten. Vooral ouderen en intensieve sporters kunnen hier last van krijgen. Mocht je verwachten meerdere malen gebruik te maken van fysiotherapie, is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee kunnen veel kosten worden bespaard.Zorgverzekeraars kunnen ervoor kiezen om een maximaal aantal behandelingen te vergoeden of te vergoeden tot een vooraf bepaald bedrag. Het is altijd raadzaam om na te gaan of de fysiotherapeut gecontracteerd is bij de zorgverzekeraar. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat de zorgverzekeraar niet het volledige bedrag vergoedt.

Aanvullende verzekering tandheelkunde

Veel zorgverzekeraars bieden aparte aanvullende verzekeringen aan, gericht op tandheelkunde. Bij kinderen onder de 18, die geadviseerd zijn een beugel te dragen, kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. De kosten voor orthodontie kunnen snel oplopen en worden gedeeltelijk vergoed met een aanvullende verzekering. Ook reguliere tandartskosten worden vaak vergoed met een aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering kraamzorg

Wanneer je in verwachting bent is het verstandig om de mogelijkheden te bekijken, met betrekking tot de kraamzorg. Met een aanvullende verzekering kan hier kosten op worden bespaart. Niet alle kosten voor de kraamzorg worden vergoedt met de basisverzekering. Met een aanvullende verzekering kan de volgende zorg worden vergoedt:

 • Zwangerschapscursus
 • Kraampakket
 • Lactatie hulp
 • Kraamhulp bij bevalling
 • Aanvullende verzekering medicijnen

Niet alle medicatie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht je medicijnen gebruiken die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed, is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Aanvullende verzekering anticonceptie

Tot een leeftijd van 21 jaar wordt anticonceptie vergoedt vanuit de basisverzekering. Vanaf 21 jaar worden anticonceptiemiddelen (met uitzondering van condooms) gedeeltelijk vergoedt met een aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering homeopathische middelen

Homeopathische middelen worden deels vergoedt met een aanvullende verzekering. Homeopathie is een alternatieve geneeswijze, waarbij kracht en zelf herstel centraal staan. Homeopathie wordt niet wetenschappelijk ondersteund, waardoor middelen niet worden vergoedt vanuit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering stoppen met roken

Enkele middelen om te stoppen met roken worden vergoedt vanuit de basisverzekering. Met een aanvullende verzekering worden diverse cursussen vergoed. Ook diverse behandelprogramma's zijn opgenomen in de aanvullende pakketten. De vergoeding kan per zorgverzekeraar verschillen.

Aanvullende verzekering buitenland

Met een aanvullende verzekering worden diverse kosten vergoedt voor spoedeisende hulp. Met de basisverzekering worden deze kosten vergoed tot het maximum tarief wat in Nederland wordt gehanteerd. Met een aanvullende verzekering wordt het gehele bedrag vergoed.

Aanvullende verzekering optische hulpmiddelen

Mocht je gebruik maken van optische hulpmiddelen als een bril of contact lenzen, kan het verstandig zijn een aanvullende verzekering af te sluiten. Het maximum bedrag verschilt per verzekeraar en mag doorgaans eens per twee kalenderjaren worden opgevraagd. Zonnebrillen, laserbehandelingen of lens implantaten worden niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering voor gehoor hulpmiddelen

Gehoor hulpmiddelen worden voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed. Een aanvullende verzekering vergoedt de resterende 25%.

Korting op de aanvullende zorgverzekering

Ook op de aanvullende verzekering kan een collectieve korting worden aangevraagd. Op de basisverzekering mag een maximale korting van 5% worden verstrekt, bij de aanvullende verzekering kan dit percentage oplopen tot 20%. Op de homepage vind je een overzicht met alle kortingen.

 

Zorgpremiekorting.nl